Hogyan NE élvezd szexet

2015. október 10. 13:51 - Ferles Péter

 



Hogyan rontsuk el az életünket stílusban Watzlawick amerikai pszichológus kezdett el írni és nekem nagyon megtetszett. Ahogyan elromlanak a dolgok általában ismétlődő jellegűek és nincs túl sok variáció. Ahogyan a dolgok megfelelően működhetnek, annak pedig végtelen módja lehet és nem szeretném lekorlátozni olyan cikkeket, hogy milyen a jó párkapcsolat, szex, vagy bármi.
Ebben a cikkben összeszedem, hogy a szexuális élményeket hogyan lehet elrontani. Azt, hogy hogyan lehet jól csinálni, ki ki fedezze fel magának, a lehetőségek végtelenek.


Csinálj belőle teljesítményt

Az első és legegyszerűbb mód, ha valamilyen teljesítményhelyzetnek tekinted. Teljesítmény lehet az idő, az orgazmus vagy bármilyen méret. Egy fiatal nő azzal keresett meg, hogy férfivel még nem volt orgazmusa. Korábbi párjai nagyon dolgoztak, hogy a nő elmenjen és csalódottak voltak, ha nem sikerült. A nő is kudarcként fogta fel és elkezdett gyanakodni, hogy valami baj lehet vele. Volt hogy szakítottak is vele emiatt. Na hát az tényleg megszilárdította ezt a hitét.


Gyakori még az is, hogy a férfi "túl korán megy el". Bűnbánó férfiak szokták ezt meggyónni, akiket a párjuk küldött "javításra". Mihez képest? -szoktam kérdezni. A nőhöz képest korábban. A legtöbb esetben ugyanis nem arról van szó, hogy 1-2 perc lenne a kaland, hanem, hogy görcsölnek valamin, nem találják az összhangot és a férfi teljesítményét jelölik ki bűnbakként. Ilyen esetben nem 1-10-20 plusz percen áll vagy bukik a dolog, hanem azon, mit csinálnak addig, amíg tart. Persze ennek vannak extrém esetei, de az egy másik cikk. 

Valamilyennek kéne lennie

A teljesítmény szólhat annak is, hogy valakinek van egy elképzelése, hogy milyen a szex. Valaki korábban látott egy filmet, amiben két színész szenvedélyesen egymásnak estek és azt jól eltette magának, hogy: na ez a szex. Ha nála másképp, mondjuk akár egy unalmas vasárnap délután, az nem szex, azt visszautasítja. Hasznos felfedezni, hogy a végtelen módja, formája van annak, hogy két ember együtt legyen és bár lehet, hogy valaki sok időn át egyféleképpen szerette, ritkán talál hozzá olyan párt, aki pont azt a filmet látta.

Ennek egy másik formája, ha például egy nő kicsi kora óta ugyanúgy maszturbál. Háton fekve, nyújtott lábbal, vagy hason fekve a takarót maga alá gyűrve. Ezzel addig nincs gond, míg tudja máshogyan is élvezni az együttlétet, de problémát szülhet ha kizárólag ez a szokás teszi neki élvezetessé. Ilyenkor szintén az új formák kipróbálása, felfedezése a megoldás, hogy egy 10-20 éves szokást fellazítson.

Disszociálj
Ha tényleg biztosra akarsz menni, hogy ne élvezd, akkor a legjobb mód, ha disszociálsz. Ez azt jelenti, mintha kívülről látnád magad. Ilyenkor nem az élményeidre figyelsz, hanem például arra, hogy a szomszéd szobából vajon lehet e hallani titeket, vagy hogy nézhetsz ki közben. Esetleg, hogy mi lehet a Barátok köztben, vagy hogy holnap mit kell bevásárolni. Na jó, ez túlzás, de például gyakori, hogy valaki arra figyel, hogy a másik élvezi-e.

Aggodalmak
Aggódj, hogy hogy nézel ki közben, milyen az ízed, szagod, jó vagy e. Ilyenkor a párod szemszögéből vizsgálódsz, és ez is egy disszociált, befeszült állapot. Sokan tapasztalatlannak tartják magukat, vagy nem szeretnék ha meztelenül látnák őket. Tényleg bármin lehet aggódni. 

De a lényeg, hogy ne beszéljetek róla. Ha aggódsz valamin azt tartsd meg magadnak. Átbeszélve ezeket azonnal oldódnak a feszültségek. Mindenki úgy születik, hogy profi, tökéletesen ismeri a másikat és magát. Egy házasságot majdnem azt tett tönkre, hogy a pár egyik tagjának be volt gyulladva az egyik foga és kellemetlen szagú volt a lehelete. A másik nem mert szólni, de így nehéz volt a közelében lenni. Mindezt jó sokáig őrizgette magában és persze tönkrement a szexuális életük. Sok idő után végre el merte mondani, mire a másik elment fogorvoshoz, rendbe hozták a problémát helyre állt a kapcsolatuk.


Kezd elég sok lenni, ezért egy kicsit tömörítek. Ezek mind támpontok, hogyan romolhat el az intimitás egy párkapcsolatban. Ha NE szó nélkül olvassátok, akkor elég jó támpontok lehetnek, hol lehet fejlődni. Ha valamelyiket felismered, beszéljétek át, gondolkozzatok a megoldáson, vagy kérjetek segítséget.

1, Vedd rá magad akkor is amikor nincs kedved a másik kedvéért

2, Feloldatlan Problémák vannak a párkapcsolatban, de a szex működjön jól ennek ellenére is (A szex egy elég érzékeny pontja a párkapcsolatnak, általában ebben mutatkozik meg (ez romlik el) először, ha valami gond van)

3, Csináljátok mindig ugyanúgy

4, Őrizz róla hülye hiteket,

pl a pasinak mindig készen kell állnia rá

ha a férfi nem akar szexelni, akkor halott. Ez nem igaz, lehet hogy csak kómában van

a fáradtság, alkohol nem befolyásolja a merevedést

a nő nem élvezi a szexet

az előjáték holmi Twilightos baromság

az utójáték a cigi és a tv

a nők nem kívánják annyiszor a szexet

ha nem szexel veled a párod, nem szeret

5, Ne ismerd a testedet, ne tudd mi a jó neked, ne mutasd meg a párodnak, és ne ismerd meg a másikét

6, Legyen komoly elvárás a szex, legyen feladat belőle

7, Vedd rá a párodat olyanra, amit nem szeretne

 

 

szexualpszichologus budapest

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologusbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr817954584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása